Konserter

Ubbhults barockfestival
21-22 maj 2022

Årets festival för barockmusik i Ubbhult kommer att bjuda på både bredd och djup. Flera mindre och större ensembler medverkar med egna program och förenas i en stor orkester omkring Karlsson Barock.

Duo SolRoos är en duo bestående av Dohyo Sol, barockluta och Emelie Roos, flöjt. De framträder här som duo men har också grundat en större barockensemble, Höör Barock, och en festival för barockmusik i Höör.

Trio KnUbSa (Kyoko Nakasawa och Ulf Bjurenhed oboe, Sven Aarflot fagott) verkar vanligtvis i Drottningholms barockensemble men framträder ofta som en egen trio. I Ubbhult deltar trion med en egen konsert och tillsammans med Karlsson Barock.

Solist blir i år den mycket uppskattade och mångsidiga sopranen Helena Ek som fått stora framgångar med sina tolkningar av barockmusik.

Kompani 415! är Västra Götalandsregionens ungdomsbarockorkester som leds av Karlsson Barock, där ungdomar får komma i kontakt med och framföra barockmusik. De framträder i Ubbhult tillsammans med den lokala vokalensemblen Barockappella.

Tillsammans erbjuder dessa artister ett varierat program, med alltifrån den intimaste musik till prakten hos den fulla barockorkestern.

PROGRAM:

Lördag 21/5 14.00 – Kompani 415 och Barockappella

Lördag 21/5 16.00 –Föredrag med Vassilis Bolonassos:

Om Änglar i Musiken

Lördag 21/5 18.00 – Trio KnUbSa – Vindar från Dresden

Söndag 22/5 13.00 – Duo SolRoos 

Söndag 22/5 15.00 – Karlsson Barock med gäster; Trio KnUbSa, Duo SolRoos och Helena Ek

Söndag 22/5 17.00 – Högmässa med barockmusik, Barockappella